Gościem w Radiu Piekary był właściciel restauracji Zelter w Bytomiu
Dzisiaj gościem Marcina Zasady w Rozmowie Dnia w Radiu Piekary był bytomski przedsiębiorca, właściciel restauracji Zelter w Bytomiu, Arkadiusz Rajca.
W Rozmowie Dnia była mowa między innymi o trudnej sytuacji gastronomii, protestach restauratorów i niepewnej przyszłości branży. Gościem dzisiejszego poranka w Rozmowie Dnia był Arkadiusz Rajca, przedsiębiorca, właściciel restauracji Zelter w Bytomiu.
MZ: Jak Pan sądzi do czego to wszystko doprowadzi? Dokąd my zmierzamy z tym zjawiskiem?
AR: Do unicestwienia gastronomii. Gastronomia jako taka zostanie tylko to nie będą już ci właściciele, którzy tworzyli to przez lata. To będą ci właściciele, którzy podczas pandemii wygenerowali jakieś środki do inwestycji. Tak to będzie wyglądać.
Marcin Zasada w Rozmowie Dnia rozmawiał z właścicielem restauracji Zelter w Bytomiu o doniesieniach na temat otwarciu branży gastronomicznej.
MZ: Który dzień zamknięcia, Pan liczył już?
AR: Kalendarza adwentowego nie mam, bo to przestało być dla nas zabawne i śmieszne. Ale z tego co pamiętam to jest już 103 albo 104 dzień, od uwaga.. Od 14 dniowego zamknięcia.
MZ: Zamknięto was na 14 dni witamy po 100 dniach?
AR: No jeszcze nie witamy…
MZ: Czy są Pańskim zdaniem przesłanki żeby w końcu otwarta została również gastronomia?
AR: Nie nastawiamy się na to, że 15 lutego nasi goście wrócą na sale.
Całą Rozmowę Dnia można wysłuchać na youtubie Radia Piekary:
Źródło informacji: radiopiekary.pl